Bleeding 8w

Hi saya nk tanya ada tak ibu2 yg sama macam saya? 3 hari lepas saya bleeding dalam 1 pad macam gitu, hari kedua takda hari ke3 sikit2 jee keluar cecair warna coklat muda.. dah p kk dan buat scan Dr kata takda pape.. cuma risau kan baby..kalau hari ketiga still ade kluar coklat cair tuu bby okay ke? Biasa brapa lama jadi macam ni..??

2 Balas

Sy pun kena mcm ni juga, spotting coklat cair. Dr bg sy pill progesterone (duphaston) utk rehatkan rahim. Bila spotting dtg sekali dgn cramp perut/abdomen, tu tanda2 rahim cuba nak ‘buang’ fetus tu. Ni apa yg Dr terangkan pd saya lah. Pill ni akan bantu hentikan pendarahan tu.

Ada yang smpai bersalin.., smpai 20 weeks pon ade, Coklat cair tu mungkin discharge sahaja, no need to worry