Kencing Manis

Saya ni chubby orangnya, so bila pregnant ni benda pertama orang tanya, “kena minum air gula tak?” “Ada kencing manis tak?” “Jangan minum manis sangat” I was like, hello aku ni peminat tegar air kosong tau, pegi kedai pun aku order ais kosong, sebulan sekali pun payah aku nak mintak air manis ke cake ke chocolate ke. Dah kenapa nak kena tanya kencing manis aku. Haih hangin betul, ingat semua gemuk gemuk wajib ada kencing manis ke? Berlambak je kurus kering yang gula tinggi tinggi bacaan dia. MIL pun sama je, kalau 100x aku balik kampung, 100x jugak la dia tanya berat dengan kencing manis aku. Aku lah.......... berat aku naik 1kg je pun dia kata beratnyaaaa. Compare pulak dia dengan anak menantu lain. Last last padan muka, berat aku turun, kencing manis pun tak ada. Tak ada lah topik nak membawang pasal badan aku kan.

1 Balas

Bila pregnent berat naik tu normal sbb bby tengah membesar, cuma jgn naik telalu bnyk dlm jngka msa yg pendek. Mksud ny smnggu naik smpi 2 kg ke apa ke tu baru problem. Abaikan mulut org, jga bby kita elok ii je okey. Semoga awak selamat hingga melahirkan si comel ☺️