maaf

Saya nam tanya..ada x ibu2 yg 37mggu keatas ni bby gerak slow sgt..kdg2 tu kna kacau2 dia dlu baru dia gerak... Tu pon kacau sbb nak ckopkn kiraan????...

1 Balas

normal. baby dah besar, ruang dlm perut makin kecil, baby susah nak gerak. asalkan dia bg respon dan cukup 10 gerakan dah ok. lg pun baby dah matang bila2 boleh keluar, kena alert dgn tnda2 nak bersalin

4y ago

Xda tnda2 lgsung nk kluar..cuma rasa kat bhgian kmaluan ni ngilu2 mcm dia nk kluar..tp tnda lain xda sis...😥😥😥😥