Beli barang baby

Hi saya nak tnya . Sy bru 11weeks . kalau beli barang² bby tak apa ker?tpi beli barang² besar dulu mcm cth stroller baby mcm tu . Ingt pakaian bby pampers brg2 kecil beli dah dkt nak brsalin nnti and dah tau jntina bby🥰semoga dipermudahkan urusan saya🥰

4 Balas

Hehe, mcm sya, sya ada pngalaman dua kali gugur, kali ni prgnant lagi, seblum ni kantung kosong dgn kantung tak memebesar, kali ni syukur dapat nmpak baby gerak2 and ada heartbeat. Terus selalu tngk barang baby, tapi pikir balik, tggu baby besar sikit dlu bru beli, tapi excited dia lain macam, hehe. Saya duk cakap kat hsbnd nnti kita beli sikit2 ya dlu, sbb tak terasa sngt, tapi dia kata tak pa nk beli ap bagi tahu je.hehe.

Sama la sis.. saya 13w tp husb dh beli tilam n kelambu baby.. maybe ok kut.. bnyakkan bedoa pd Allah supaya Allah jaga n pelihara kandungan kita.. amiin ..

1y ago

yaa sis . ingt nak beli barang² besar dulu hehehehhe . Baju pampers brg² lain kecil dkt due bru beli . yaa semoga allah jaga kandungan kita sis . Aamin ya ALLAH🥰

risiko keguguran biasa bawah 12 week. lau cm doc sy, dia pesan tgu msuk trimester kedua dulu bru prepare brg brg.

Blh je tp slalunya mak pak akn pesan beli bila kndungan dh stabil (msuk 2nd trimester)

1y ago

aah betul . Tu laa sy pn mau tak mau beli . klu ikutkan nak sgt beli 😅