Mommies dah beli barang baby?

Hi mommies yang due oktober dah beli ke barang baby? Saya baru beli separuh, tinggal nak beli baby cot dgn barang pantang and pAmpers je

16 Balas

saya due 31/10 . saya buleh kata 90% dah siap. yg bby setel. untuk saya je yg belom. saya beli pon start bulan 6 lepas. beli sikit2 sb xnak terasa byk pengeluaran. 😅 betol la skit3 pon byk jugak guna duit. tu saya xbeli carseat, buaian, susu formula, yg tu hold dlu . tambah lagi ni anak first. bnda smua xda lagi kena la beli 😂

1mo ago

Hee yeka. tapi xtau bby sapa yg nak kluar dulu nihh hihi

Due 11/10 hadir☝🏻 Semua da siap packing beg hospital sebab nak hantar saya balik kg nnti hujung bln 8 #awaltakkalut 😅 Skrg tinggal carseat, susu fm spare, mesin basuh baju bby & set basuh uri je belum beli. Semoga semua ibu2 due oktober dipermudahkan segala urusan.

saya due 7/10 beli sikit-sikit dri pregg 6bln, dah hampir 80%- 90% brg bby juga dah siap packing dlm beg tinggal beli Pampers, tub mandi bby.. brg saya ada byk lgi belum beli.Cuma dh beli kain batik dan maternity pad.

Due saya 15.10. Tak beli barang lagi 😆 inshaAllah hujung bulan 8 baru start beli semua sekali barang baby & barang untuk berpatang 🥰 2nd baby jadi barang baby tak banyak nak beli. Topup sikit2 je.

1mo ago

blh dah tu beli sikit2

saya patutnya due tgh bulan 10 tp sbb high risk pregnancy dr baru je tukar kna bersalin akhir bulan 9, barang satu apa pon xbli lg... rasa kalut pulak.. tggu husband blk hujung minggu ni baru nk start shopping 🥴

1mo ago

kenapa high risk tu?

barang baby baru beli sikit2 kat shopee 😆. baby cot tu saya beli second hand je, jimat. barang2 pantang pun baru beli kain batik & maternity pad. Next month sambung shopping lagi.

saya due 1.10..tpi xthu tkut pergi hujung bln 9..dh bli dh...bli ckit jer..LPS bslin bru bli lgi...bli mne yg penting jer...xbli bnyk ..baju pun nb jer...

due 31/10 dh start beli brg bln 5. barang bby dh siap 100% tinggal brg sya berpantang je 50% ada byk yg kurang. Tgh kalut beli brg berpantang skrg.

belum beli pape pon lg.. heeee baru survey2 kat shopee.. due 21/10 tp since ada diabetes biasa awal lg kan nk kena paksa bersalin

8/10 dh lengkap semua.. tggl nak cuci, nk prepare beg hspital.. dokter pesan awal2 suruh prepare, sbb ada history bersalin 33w..