ibu

Saya nak tnya normal time pregnant ni.. Badan belakang jadi gelap ..leher gelap... Atau pembawakan budak.. Now dah 31 week 3 hari

18 Balas

Normal sis..sebab hormon mengandung. Stiap org xsama..ada yg time preggy berseri2 gebu gebas ada yg mkin malap kulit kusam semua tu sbb hormon mgndung sma..sis bole try guna sabun yg sesuai utk kulit supaya kulit xjd kering dn boleh cerahkn kulit skli.

Normal sis .. sy dulu leher gelap.. gosok2 pun still xblh hilang tp Alhamdulillah lps 2mggu bsalin, bersih dh blkg leher 😬😬

Sama. Saya cuba sapu minyak kelapa sbb nak sental dgn kapas. Tapi tak keluar apa pn. Sbb buat kt area puting, ada keluar hitam2.

Sama la ingt kan daki hari tu brabis gosok smapai merah tapi tak hilang2

Sama lahh leher badan semua gelap mcm berdaki teruk noh.. 😂

Normal tu sis...... Dah beranak nanti, pandai hilang... 😃

Saya lepas melahirkan perut jadi hitam tak tau kenapa 😭

Normal tu sis.. InshaAllah akan hilang lps bersalin.

Normal..lps bersalin..hilang dah...😂

Slalunya lps bsalin akan back to normal