Pregnancy test clearblue

Saya nak tnya, kalau mcm ni .Sudh prlu ka sy refer ke doctor .. dn ini pengiraan dalam mnggu ka

Pregnancy test  clearblue
5 Balas

tunggu kandungan 8w ke atas baru scan tau. lepastu 12w below bila dah nampak heartbeat awak dah boleh bukak buku pink. dulu saya pun tak sabar, clearblue tulis 1-2wks dah tak sabar sabar nak scan. bila tak nampak apa mula la overthinking . sebab tu mana2 org yg lewat seminggu mcmtu tp upt positive sy suggest sabar dulu for scan. kecuali kalau awak rasa sakit perut, ada bleeding then baru pergi. kalau takda apa, rehat and makan folic acid tu je. nnt gi scan rugi bayar tp tak nampak lg. pastu balik sedih and overthink 😂

kandungan awak masih baru. boleh utk sahkan awak pregnant. ada setengah klinik swasta mmg akan scan. cuma masa scan jgn terkjot sbb belom nmpk apa2 atau dinding rahim baru menebal. kalau mcm ni kandungan awak baru around 4-5weeks start mkn asid folid.

sahkan boleh je g klinik, pakai strip utp jugak..cuma scan nanti possible utk xnmpk jantung baby lagi laa.. waktu terbaik utk scan tgu 8-9weeks above..

Dkt kotak / kertas tu ada tulis. 2-3 : 4-5w. Lg 2 minggu boleh ke klinik utk check. Klu pergi sekarang xnmpk apa2 lg.

tgu sampai due period 2bulan baru pg scan. awl sgt ni x nmpk apa pon.

2y ago

ni dah sah mengandung la nii. dah buat urine test. xperlu buat lagi dah. tgu 8w or 9w pegi scan nanti. awal2 xnampak. utk elakkan rasa risau overdose jgn pegi scan awal2. mmg x nmpk.