kalau baby breech

saya nak tanya,kalau baby breech..dan doktor kata nk buat ECV dan sy tolak utk buat ecv tapi nk request terus utk czer boleh ke ?

5 Balas

Diorang akan check jugak nanti utk buat ecv tu.Tkleh buat kalau air ketuban tk cukup takut terbelit tali pusat.So better czer lebih selamat.Macam sy pnglaman bru ni mcm tu jgk.Baby still tknk pusing sampai 37weeks terus czer.Alhamdulilah baik2 je.

ank 1st ke? seeloknya bincang dgn dktr..klu ada possibility utk bsalin normal..why not cuba ..rmai juga ibu yg bjaya ecv. klu czer terus..next pregnancy mmg kena jarak..klu dpt husb yg faham, tak apa juga.

Dulu saya hospital ampang doctor bg pilih. Saya taknak dia terus bg date czer. Tp turun tanda awal tak sempat follow date tu & kena czer sbb baby masih tak pusing

should be boleh. kalau awak tak nak ECV, diorang tak boleh paksa. then if baby still breech sampai bersalin, doktor akan proceed csec.

klu swasta, yes awak bley pilih.. klu gov, x pasti.. mgkin kne tgk keadaan awak nant..