Hai mommy semua. Sy suspek gdm. Sblm minum bacaan 4.2 slps minum air gula 2jam lps 2 bacaan 9. Skrg

Hai mommy semua. Sy suspek gdm. Sblm minum bacaan 4.2 slps minum air gula 2jam lps 2 bacaan 9. Skrg ni nurse suruh pantau sndiri dekat rumah. Sy mmg xminum air manis. Skrg ni kawal mkn jek. Tp td tb2 naik pas sarapan 7.2 😔 ada x cara2 utk kawal gula dlm darah ni. Br la nk enjoy2 spanjg hamil ni. Skali ni plak. Buntu jdnya.

2 Balas

haii,, ada yg sy baca dr pengalaman ibu2 yg lain diorg amalkan makan suku2( nasi sikit ,bykkn syur n lauk), banyakkn minum air putih, jgn minum minuman manis stop terus lau teringin jg buat milo kosong shja, minum susu yg tiada kandungan gula yg banyak.

2y ago

dh amalkn dh mkn cmni. minuman manis mmg xminum dr sblm mgandung.

lps sarapan tu tgu 2jam ke x? kena tgu 2jam selepas habis makan bru buat bsp. kalau lps mkn terus buat mmg ler gula tinggi.

2y ago

Mnum air barli tnpa gula, insyaallah bsp ok..pmakann pown kene jge jgak n bnykkn mnum air putih..