pampers baby

saya nak tanya yg mana paling ok antara ketiga2 tuu utk baby baru lahir ..

pampers baby
28 Balas

Kalau sy, beli pek kecil je dlu sbb x tau sesuai ke tak dgn baby. Mana2 brand pun sy try. 😅 Bila tengok baby sesuai, baru minta husband beli pek besar. Kalau boleh, cari yg lembut dlm tu n outer bukan jenis plastik supaya lebih breathable. Try tengok sample yg biasa diorg display.

5y ago

Err.. Tak ingat pulak.. Tp tak terlalu sedikit dan tak terlalu banyak.. 😅

Kalau tips dri kwn2 sy, mreka sarankan mamypoko sbb lembut, ssuai utk newborn.. Tak perlu beli saiz NB byk sgt, sbb baby cepat besar n size pampers cepat tukar nnti.. Sy skrg pun tgh usha2 jenama mamypoko ni utk baby sy nnti 😊

Saya tak try lagi tapi saya baru dgr review pet pet.. Lembut.. Design utk baby newborn sbb baby ada tali pusat kn so pet pet da design utk itu & tahan 10 jam..

5y ago

tq😘

Sy guna drypro nb je.. mmg murah dn kualiti klmbutan pmpers tu mmg lembut sgt.. Murah dn mnjimatkan.. sbb baby bru lahir, mmg kerp tukar pmpers..

Drypers je sis. Hrga pun tkdelaa trk sgt. And awal2 pakaikan pampr and lapikkan nappy liner tkdelaa truk sgt nk mbli pmpr

Pengalaman sy drypers mudah bocor. Petpet kasar. Mamypoko xpnah pki tp kakak sy kata lembut. Sy pki huggies.

I masa nb pakai drypers. Just jangan beli banyak terus sebab my baby pakai 1 and a half pack je, size dah bertambah.

5y ago

kena beli berkeping jaa kaa

Sy pkai drypers sat je.abb cawat dye jnis pendek.then trus tukar huggis.better sbb cawat panjng.selesa

5y ago

Sama la pki huggies.

Utk bby baru lahir sng guna tape, drypers new born pun ok.. Try drypers wee wee dry.. Hrga pun murah..

Sy beli drypers touch utk nb .. beli time promo .. berbaloi sgt .. touch mmg lembut ..