Perlu ke scan dahulu?

Hi saya nak tanya untuk buka buku pink perlu ke scan kat swasta dulu? Atau boleh terus walk in ke kk tanpa bukti scan?

7 Balas

Kita rasa ikut pada kk masing masing la awak sebab kita sedia maklom yg kk ni kemudahan dia terhad daripada swasta dari segi teknologi kan. Jadi mcm saya haritu dorang lgi prefer kalau first nak bukak buku tu confirmation scan dptkan dari klinik swasta sebab lgi sharp gambarnya . Tpi dkt kk ada je scan tau , masa saya dr buat scan masa w9 pregnant . Boleh beza la kualiti scan nya tu . Tpi apa pon confirmkan dgn kk area awak ya . Tkut tk sama kita

nak scan akat swasta dulu pun boleh sis... tp bergantung dkat klinik kk tmpat sis... haritu masa kandungan sya 6 weeks sya scan dulu dkat klinik swasta lepastu masa ambik tarikh untuk buka bkuu sya call klinik kk dulu lepastu trus bawa gambar scan n trus ambik tarikh buka buku...

Bergantung pada KK. Nak kepastian, awak call atau walk in KK berhampiran untuk dapatkan tarikh temujanji. Nanti nurse akan bagi tahu sekali dokumen apa yang perlu di bawa. Tempat saya tak perlu bawa gambar scan.

Saya haritu nurse kk mintak pengesahan confirm pregnancy dari klinik luar, jadi saya scan dulu dkt klinik swasta & bawak time nak bukak buku pink. Tapi better tanya dulu nurse kk dkt kawasan awak.

Call dulu KK terdekat. Nnt dia bgthu document apa diperlukan. Sy standby scan masa week 6 haritu. Sy buat buku week 8. Tapi nurse tak minta pun sebab terus scan kat KK masa buat buku

hai sis better sis kena call kk yg berdekatan atau walk in tanya...sy pon haritu baru je tanya tapi diorg xde mintak scan dari swasta ke apa..diorg bagi date untuk sy bukak buku je

Ada stngah KK nak tengok pregnancy test +ve je, tapi macam KK tempat Saya Ni memang Akan suruh scan luar dulu