Proses buka buku pink

Hi, saya nak tanya kepada ibu-ibu yg berpengalaman, macam aman ya prose untuk buka buku pink di KK? adakah saya perlu scan di klinik swasta dahulu, kemudian bawa keputusan dari klinik swasta ke KK utk buka buku pink, atau prosesnya adalah sebaliknya? TQ!

2 Balas

Sy dlu buka buku pink.. Sy call dlu tnye kk tu cover area sy x.. Pastu dia tnye last period. Tnye bape mggu dah.. Then dia bg tarikh utk dtg buat buku.. Kira booking tarikh jgk la.. Tmpt lain xtau lah..tp sy ade jgk scan swasta. Cme xde gambar je.. Kt kk pn scan semula..

X perlu.. p terus kk.. b4 p try call tanya buka buku atas brpa week.. sebab ada kk atas 8w br bg buka