Rendaman faraj

Saya nak tanya time hamil kita boleh buat rendaman faraj ke ? Sebab before hamil mang selalu buat. Saya guna bahan daun sireh,asam keping, garam. Ade ke ibu² yg amalkan ?

5 Balas

kalau ada keputihan melampau, mmg disarankan buat rendaman faraj, cukup sekadar air suam, garam dan sedikkit cuka(kalau nak). sireh2 semua tu sy rasa x perlu dulu kot. x pasti pulak boleh guna ke x sireh2 tu, cuba tanya pendapat doc

3y ago

Memang masa dari anak dara mang basuh kemaluan mang pakai sireh 🤣 tu tanya time hamil ni boleh ke pakai sireh

dr ada cakap garam + air suam.. saya pernah cmpur daun sirih 😅 my mum tanya.. nak bagi ketat ka??☺😂 malu skejp.. kita ikot dan sebab sbelum mngandung amalkan bgitu..

3y ago

huhuu..

Utk apa tu? Kalau nak cuci kemaluan, cukup guna air suam + garam

9mo ago

bleh sy tahu garam kasar ke garam bukit?

guna air suam dgn garam je dlu..

Kenapa? Ada keputihan ke sis?

3y ago

Sekali sekala boleh la kot 😁