38 minggu

Saya nak tanya, semalam saya check di hospital dah buka 2cm , saya dh 38minggu sekarang. Tapi doktor suruh blik sbb dinding rahim masih tebal 1.5cm tapi bukaan dah 2cm. Saya takda turun tanda darah or air ketuban. Tapi lepas balik dari hospital , saya dh start rasa mild contraction. Kalau mcm ni selalunya brp hri saya akan bersalin? Atau msh lmbt lg nk bersalin?

1 Balas

kalau sy haritu turun tanda darah n mild2 contraction tu sy terus ke hospital. sy turun tanda pukul 7mlm. contraction mild pkul 10mlm. saya bajet 1cm 1jam. sy pegi hospital dlm pkul 12 mlm daftar, pkul 1pagi sy dah bersalin, lagi awal dari jangkaan 🤭 selamat bersalin ye sis. moga dipermudahkan ❤️ #bersalin38w3d

2y ago

skang wad mmg penuh sentiasa. kalau stakat 2cm mmg dorg halau balik 😂 ce awk tgu bila ada tanda darah atau masa contraction makin rapat minitnye. kena pantau bape min kekerapan tu. kalau sy pn lau takde tanda/tak kerap sgt contraction sy malas pegi spital dlu. nanti kena seluk2 tu yg malas.