saya first mom

saya nak tanya, saya tak buat buku pink lagi. saya bru tau pregnant. tapi kalau kira last period, dh 19weeks. kalau nak p buat buku pink, diorang marah tak sbb lambat? saya first baby. so sblm ni takde alah, dan ada masalah period. saya ingt normal lah. rupanya perut dh mmbesar, test balik pregnancy test naik dua line.

7 Balas

Period sy pun tak teratur. Last period bulan 3. Tp bulan 5 baru naik double line. P scan baru 5w. Jauh lari dengan tarikh period. So sis kene p swasta dulu scan nengok brapa week sebab period problem kan. Dah confirm scan baru call kk kawasan sis bgtau. Nurse xkan marah kalau kita xtau. Nak buat macam mana kan. Explain je elok2. Bukan semua nurse tu rimau. Nurse kk sy semua baik2 jer.. Cakap pun soft jer haa..

2y ago

Hahaha sama. Sy check pun sebab bila meniarap rasa xbest kat perut 😂.

mcm sy sbb period xteratur n mmg ssh nk kira....ikutkn sy lmbt buat bku tp bla scan blk usia kndgn xsma dgn kiraan period...psnyawaan brlku lmbt sbb kita xthu bila trikh subur...so nurse xblh nk mrh sbb sy dh 2kli prgnant mmg upt lmbt detect wlpn dh lewat 2mggu lbh...sbulan bru naik 2 line terang tu pon bla scan bru nmpk kntung ja....

paling lambat buka buku pink masa 12w. lebih dari tu , ikut mood dorang gak, kalau tak bising , alhamdulillah 😂 bgtau je kat nurse/ doktor yang baru tahu pregnant sebab nampak perubahan perut . redha je lah kalau kena bebel

skg saya pregnt 19week 5 day , saya baru bt buku pink bln 8 nie , nurse xmarah pn aslkn ingt date last period bila senang dorg nak kira

tkpe bgthu he nurse mcm tu yg awk irregukar period https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Sy bru buat smlm ..xkena marah pon..ckp je elok2 kt nurse..better scan kt swasta siap2 pastu bawak je data p dekat kk

cpt2 dtg klinik buka buku k.