Nak bukak buku pink

Hi, sy dah 2 bulan but tak buat buku pink lagi..sy tau ni pon sbb pregnancy test.. Apa step sy kena buat ya ? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

1st pg klinik swasta dlu, pg scan. nnti lps tu call or walk in dkt kk berhampiran rumah. bwk ic husband n wife, tarikh vaksin, sijil n kad nikah, gmbr scan klinik swasta tu. pg awal pagi ya. procedure agak lama. kena buat before 12w tau.

Saya baru bukak buku pink 12 hb through appointment.. sya buat appointment ptng , procedure mmng lama sbb nk kna ambil darah la air kencing la check hiv la mmng mkn masa better prg pagi… klau ada scan dri swasta blh bawa

Saya terus walk in ke kk...bgtau nk buat buku pink...jgn lupa bwk buku pink (kalau 2nd pregnancy) ic, sijil n kad nikah...mmg kena pergi pagi sbb procedurnya lama skit...masa menunggu lagi...kena byk bersabar ms menunggu ☺️

2y ago

InsyaAllah diorang tak halau...hehehe...lg pn buku baru ni diorng akan tetap ambil info² yg patut...