usia kandungan

hi saya nak tanya . saya guna aps ni dan masukkan hari pertama period terakhir saya dah aps ni beritahu saya dah 4minggu . upt dh test dua kali tp belum scan lagi . kalau pergi scan dh boleh nampk ke ya ?

2 Balas

4-6 minggu mostly x nampak apa lg, mlainkan scan dr bawah(tvs) mungkin blh nmpk tp itu depend pd individu jugak.. scan perut utk bwh 6 minggu slalu mmg x nmpk

2y ago

Kalau upt double line, insyaallah pregnant tu.. tp part kantung tu.. normal if xnmpk dlu.. jgn risau.. bykkan rehat, kurangkan bjalan n angkat berat

6-8w dah boleh pergi scan

2y ago

ya, buat masa ni elakkan buat kerja berat, makan folic acid & jaga diri. seeloknya 8w keatas baru scan nanti boleh nampak heartbeat sekali