Uri dibawah ( placenta low lying )

Hi saya nak tanya saya first pregnant dan baru 17w dan saya didapati uri dibawah. Saya nak tanya yg dlm ni uri dibawah mmg akan bleeding ke dia macam period saya pergi pakar dia bagi ubat antibotik then suruh balik tapi saya stil bleeding dah 3 hari. Mohon share sapa yg penah mengalami macam saya.

5 Balas

uri kat bawah ni mmg potensi untuk bleeding tu tinggi...ada masa lagi untuk bagi dia naik...sedara saya sampai tak boleh bjalan sebb uri kat bawah..kalau bjalan pun turun darah...na turun katil kena dukung..letak atas kerusi roda..asyik bleeding je..last² warded sampai bersalin...semoga urusan sis dipermudahkan...amiin🤲

msa sy scan 19week pun doc ckap uri sy kt bawah.. tp doc ckap normal sbb awal lg, nnt kandungan 7bulan dia akn naik sndiri, tp alhamdulillah sy xde bleeding apa.. bersama gn suami pun alhamdulillah xde rsa apa, rsau jugak sy pun.. next scan 28weeks ni hrap2 uri dh naik

salam..sis cmna pasal uri tu?

pergi hospital

rjuk doc sis