Uri dibawah

Hai semua.. nak Tanya kepada mumy2 semua..Ada Tak yg pernah mengalami uri dibawah semasa hamil dlm 19w..? Adakah uri boleh Naik balik? Tiada pngalaman sebab first baby😉

10 Balas

Ni petua saya , saya pernah alami uri kt bawah waktu 32w , time Tu mmg rasa down sngt . Tp alhamdulillah 33w dh naik balik . Sis bnykkn sujud ,sujud bg lama . Lepas tu sis duduk mcmbentuk L . Lepas tu sis angkat kaki mcm tolak2 ke perut . Banykkan sembanh dgn baby suruh dia tarik2 sikit . Cuba google ada ja senaman naikkan uri .

7mo ago

terima kasih sis atas kongsi tip. sya pun uri masih dibawh 21week

Sy scan 20w uri mmg kt bawah,2.5cm je dr perinumium kot nmanya, doc ckp nnti lg bsr kndungn lg die naik skrg bukn waktu cek uri, cek uri time 30w atas

sayaa masa 28weeks pun uri masih dekat bawahh . tapi masih stage 1 . masukk 30weeks uri naik atas balik dahh . jangan angkat bendaa berat .

4y ago

sama sis. I pun on 28 weeks dr ckp uri kat bawah. Hopefully uri I dh naik. Already 30 weeks. Risau jugak. 🙂

blh sis..dr ckp smpai 32 mnggu die akan pantau kedudukan uri. sy pn uri dibawah dri 18 weeks, tp 24 mnggu masih belum naik lg.

4y ago

amin..insyaAllah..hrp2 naik lh nnti. rmai ckp kne bykkan sujud.

InshaaAllah bole naik sis..doc ckp biase uri lengkap naik ke atas pd 28w..bwah 28w masih dlm proses uri tu naik ke atas

Bole. Sy detail scan uri rendah sikit masa week 22. Scan kt hospital yg nak deliver masa week 25, doc ckp uri dh naik.

Bila rahim mngembang uri akn naik dgn sndri nye.. doa bnyk2..

Boleh sis. Nanti masuk 20+ weeks macam tu akan naik

awal lgi tu sis..nnti uri tu akn naik jga

boleh