Ibu mengandung

Saya nak tanya, saya dah 6 bulan mengandung tapi kenpa perut saya kecil. Orng selalu ckp perut kau kecik nya, mcm xmngndung. Normal ke mcm tu, kdg2 sy risau dan tertekan. Tkut sngt jd pape kat kndungan saya. Nauzubillahimnzalik 🤲

15 Balas

ikut badan masing2 sis..sya 8bulan..perut mcm 5bulan😂 berat sebelum ni 42kg sja..ni pn baru 52kg..jdi normal untk perut kcik dgn pnmbahan 10kg...yg x normalnya dari 42kg , berat mendadak naik smpai obess...😅😅 dont worry...satu kebanggaan berat boleh naik masa preggy..🥰

3y ago

kn..x apa2 klau kcik..asalkn sihat j

ikut badan jugak sis.. saya da 7 bulan pon perut kecik jugak.. nak masok 8 bulan ni pon kecik comel lagi perut.. yang penting baby sihat.. jgn stress jgn dgr cakap org.. bil stress nanti baby akan stress jugak.. bahaya utk kesihatan baby..

Jgn risau perut kecil ke besar yg penting bby membesar dgn sihat dlm perut ibu. Sy pn sama mcm puan, 6 bln masih xnampak sgt wlpn berat badan waktu tu 68kg. Tp semasa mengandung 7 ke 8 bulan bru nampak perut makin membulat besar 😆

Sy pun org x caye sy dah 6 bulan 🤣🤣 rsa happy jugak sbb blh sembunyi perut..org kata bby bump jgn tnjuk kt org kan..x elok so lega jugak haha yg best nya bila org xtau ni kita blh buat supriseeeeee.. Tup2 bby dh kluar 😂

Bagi sy normal yg pnting baby mmbesar dgn sihat dkt dlm tu.. bila dr ckp baby mmbesar dgn sihat itu lbih pnting sis.. jgn hiraukan la ckp org

Sis xpyh risau klau doc ckp baby sihat biasa klau first baby kulit perut tebal memang lmbt nk nmpk besar..jgn stress2 kesian kt baby😊

3y ago

Sya pon anak first mcm tu

Jgn fikirkan apa yg orang cakap.. Sis kena jaga kesihatan Dan stress. Jgn disebabkan mulut orang baby kat dalam dapat impact nye

normal sis..saya pon 6 bulan..tk nmpak mcm mengndung..sbb kn bdan brisi..then org ckp first baby..mmg perut tk brape nmpak..

tulah orang kata ikut size bdn jgk. saya pon dh 6 bulan lebih tpi prut mcm org bru lps makan yg kekenyang tu je 🤣🤣

3y ago

kan, sama laa saya tp sy kerap buang air besar, xtau la tu normal ke x, hmpir setiap hri membuang

saya dah 7 bln pn perut kecik jee ikot bdan lah tkpe aslakn baby kita sihat in sha allah stay postive sis