Awal kehamilan

Hi saya nak tanya, saya buat test upt guna strip sama2 sgt. Tapi pakai digital clear blue dia tulis pregnant 1-2. Betul ke mcm tu dah pregnant? Apa langkah perlu saya buat utk elakkan gugur sebab pernah gugur 2 kali. Saya risau.

1 Balas

congrats. pregnant tu. tpi bru sgt² lgi. dlm 1-2w. mommy kena byk rehat. bed rest pon ok. jgn buat kje berat. jaga mkn. elakkan bersama husband utk 1st trimester. nanti dh 8w boleh pegi scan dkt klinik n buka buku pink. folic acid jgn lupa mkn. elakkan makan makanan yg tajam.

2y ago

terima kasih awak. 🥰🥰