28 Minggu Pundi Kencing Tak Selesa

Hi, saya nak tanya, saya baru 28 Minggu tapi Pundi Kencing saya sgt tak selesa. Rasa mcm baby tendang gerak2 halus kat situ. Tapi takkanlah baby ni active berjam jam tendang. Sebab sepanjang malam rasa x selesa kat ari ari tu. Ada yg mcmni ke?

2 Balas

Normal je tu. Kalau dia kick sampai rasa nak terkencing tu selalu saya rilek kejap. Lepas rasa ok sikit baru saya bangun gi tandas. Kalau tak boleh terkencing kt situ. Baby aktif tu bagus awak. Saya baby kerap sedu masuk 32 week ni. Masa scan and checkup ritu baby sedu and bgthu dr, dr cakap tu normal sbb dia belajar pernafasan utk kluar nanti. Skrg baby saya mmg aktif siang and 11 malam - 2 am. Mmg kejap2 rasa nak kencing saje. Sakit pinggang and atas sikit pinggang rasa lengun. Mengiring sana sini tk selesa. Dah nak masuk hujung2 mmg mcmni awak. And start rasa braxton hick.

normal