Perut mengeras 37 minggu

Hai mommy2 semua, nak tanya kalau perut mengeras baru masuk 37 minggu, tu tanda akan bersalin beberapa hari lagi ke? First time nak bersalin ni. Rasa tak selesa sangat and sakit kat ari ari and pundi kencing.

1 Balas

37 minggu kandungan dah matang. Bila2 masa boleh bersalin. Get ready. Pantau tanda bersalin : 1. Kekerapan contraction yg sekata, contoh 5 minit, 5 minit. 2. Keluar air ketuban 3. Blood show. Jika ada salah satu, terus ke PAC untuk pemeriksaan bukaan.