first pregnent

Saya nak tanya, saya ada test upt dua kali, first kabur. Kali kedua baru terang. Kalau ikut tarikh last period dah masuk 6weeks. Dekat bahagian ari2 saya ada rasa sengal2, sapa preggy mum yg ade rasa macam saya?. Cuma risau ja. Hopefully takda apa2 lah. Sbb saya baru lagi

1 Balas

Selalunya normal rse sengal kt ari2. Tp sis dh scan ke? Klu belum tu better consult doktor. Takut luar rahim ke apa.

5y ago

Tula awl2 preggy ni ssh sikit sbb xnmpk lg. Klu rse sengal2 sikit tu biasa sbb implantation atau rahim nk membesar. Tpif sakit tu makin teruk atau berlarutan better pegi jumpa doktor. Dan lg bgs pergi klinik swasta yg specialize utk ibu dan ank. Sbb explaination doktor2 ni lebih details n puas hati.