Tiada/Kurang simptom Pregnant

Alhamdulillah kalau ikut kiraan this week dah 6w pregnant. 2x test UPT naik 2 line terang. Ini anak kedua. Ada tak kawan2 sini yg first trimester ni takde rasa mual ke apa? Saya cuma rasa cepat penat je. Mual takde langsung. Risau pulak eh macam takde simptom 😅. Takut syok sendiri je pregnant. Anak first ada jugak mual2

Tiada/Kurang simptom Pregnant
20 Balas

Teringinnya takde rasa mual.. saya naik kereta pegi kerja pun dah mabuk.. takde selera makan tapi rasa lapar sgt sampai menggigil badan.. time breakfast paling susah nak telan makanan, tekak rasa geli.. makan sambil nangis2 sebab kesian kat baby kalau tak isi perut, baby nak makan apa 😭 setiap petang mabuk lagi sampai malam 😭 takde semangat nak kerja bila pagi2 dah start mabuk.. nak makan susah sgt, memilih sgt tekak ni 😭😭 nampak makanan je terus mual.. tekak kembang terus.. pikir makanan je pun dah buat tekak mual 😭😭😭 saya every pregnancy mcm ni.. dgn mulut rasa pahit 😭😭 jeles tgk org yg takde alahan.. TAPI takpa.. rezeki saya mcm ni, ada ramai lagi wanita diluar sana yg nak mengandung tapi Allah belum bagi rezeki.. so, saya kena bersyukur.. even alahan teruk mcm ni, syukur sgt sebab Allah bagi saya rezeki anak.. terima kasih Allah 🤲🏻❤️ Utk TTCian diluar sana, saya doakan Allah kurniakan korg zuriat soleh & solehah secepat yang mungkin.. InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏻🤲🏻

1y ago

sama la dgn saya.. pg nk pergi keje tu tahan je dgn pahit mulut. . mujur keje santai je. tapi bila balik keje ptg tu dia makin teruk sampai ke mlm. utk elak kerap ludah nk loya. saya rehat sambil sediakan air limau.. minum tiap kali rasa nk muntah. menjadi la sebelum nk boleh tdo tu.

Saya anak ke 4 alhmdulillah setakat ini tak ada mual cuma bila rasa lapar angin cepat smgat masuk jadi sakit kat ulu hati tapi bila makan sesuatu or minum manis cepat sendawa dan lega rasanya ingat masa anak2 sebelum ni seksa nak gosok gigi pagi2 lepas makan mesti muntah balik semoga semakin membesar dengan sehat cuma sekarang saya dok pikir bila bersalin sakit rengat tu kene steamby tulah yang paling banyak pikir sekarang ni😭😭

1y ago

sama la.. angin memang byk sgt. sendawa tiap kali lepas minum. .

sama mcm saya prgnant 7w tade alaham langsung. ank2sebelum ni semua 1st trimester alahan. kali ni tak saya mmg lalu makan tade loya2. bau2 pun ok je. pinggang shj sakit. sy risau bkn apa sbb pergi scan 7w pun masih kantung je dan saya now mmg doc bagi ubt duphoston. cuba positive tapi hati ibu ni risau sgt 😭

1y ago

Sama lah. Sy scan klu ikut LPM sdh 7weeks tp smlm scan cuma nmpak kantung saja. Klu ikut size kena scan kantung tu baru 5week 4 days. Doktor suruh dtg lg dua minggu utk scan lg

Alhamdulillah pregnant anak kedua saya tak muntah2 atau mual tapi suami yang dapat alahan sampai muntah2 kalau masa pregnant anak pertama sampai masuk hospital lah saya

saya mula² tahu pregnant tak mual. cuma cramp, sakit pinggang, sakit payudara mcm nak period. bila masuk 2- 3 bulan baru ada mual tu pun tak teruk

sama la saya pun takde simptom 🫠 kadang risau sebab main makan je. cuma malam kadang susah nak tidur then muke breakout 🥲 payu dara on off sakit

1y ago

patutlah muka saya breakout teruk . igt salah pakai produk. rupanya ada yg mcm tu jgak. stop pakai apa2 pun sama jgak 😂

saya pun anak kedua, tkde mual2 cuma penat n sakit pinggang je, bru lewat period 4 hri .. line belum ckup trang lg , doakan sy ye semua 😘😘

1y ago

Alhamdulillah, saya mengandung . dah masuk 7minggu .. 6 minggu dh scan baru nampak kantung .. minggu dpn scan lagi masa 8minggu .

hahahahah sama . pregnant kali kedua nih ta rasa pape . cuma perut rasa kejang tuh ada lah . kadang jadi lupa yang diri ni pregnant 😂

sma mcm sy sis.Cuma sakit pinggang,kdg2 cramp.Smoga bby sis dlm kndungan mbesar dgn sihat yer☺️🤲🏻

saya tkde muntah2, tp snang mual loya, lgi2 kalau makan lambat. naik kreta pun cpt pening. sama jugak 6w skrg.