Bertanya untuk menambah ilmu

Hi semuaa . Nak tanya . Kalau nak tahu minggu tarikh pregnent . Ikut tarikh first period ke atau last period .? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing #seriusnanya

7 Balas

Hari pertama period terakhir.. tapi kalau nanti scan tempoh kandungan akan berbeza tapi tak jauh sgt jgn risau. mcm sy doktor ckp boleh ambik tarikh pertama period terakhir sy

Hari pertama period terakhir sebelum mengandung. Contoh: Check UPT hari ni dapat positif. Period terakhir sebelum mengandung dari 8 Mei sampai 14 Mei. So kira minggu dari 8 Mei.

Last period awk tuk sebulan before pregnant. So.. usia baby akan ikut tarikh last period awk. Jadi kalau usia kandungan awak lebih dari usia perkahwinan tu, normal ya.

FIRST DAY of your LAST PERIOD Contoh period 5hari. 1,2,3,4,5 so ambik 1hb tu

Hi, awak boleh check dari hari pertama period terakhir

Date first period

last period .