Hai ibu ibu saya nak tanya sedikit

Saya nak tanya saya 28minggu 1 hari . Barang barang bby dah boleh kemas ke ? Sbb saya ada gdm so takut bersalin awal je😔. Tolong bantu ye ibu ibu terima kasih

14 Balas

masuk 3rd trimester dah kena get ready dah.. ada gdm terutama yg kena ambik ubat mmg kena bersedia awal. potensi utk baby kluar awal boleh kata tinggi. saya pn gdm insulin, bersalin masa 35 weeks. dari week 30 kot baby kerap mengeras, tanya nurse masa appointment, dia kata tak normal klau kerap. so pantau je la klau ada tanda lain. masa week 35 turun darah & baby kerap mengeras je, takda sakit lain. so p hospital nak cek, sekali bukaan dah 3cm 😅 so kena masuk wad, cucuk dexa 2kali n esok tu bersalin 🤭 baby pun sihat elok je..tak sabar nak kluar agaknya 😂

Biasenye misi kat KK pun akan pesan bila start 28 weeks even takde risiko apa pun boleh dah start kemas & packing masuk dalam kereta. Make sure buku pink sentiasa ada dengan kita. Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis😊

lebih baik packing awal sis...kite xtau bile bby nk keluar..ade yg ikut due..ade yg awl....sy nk masok 29 pon dh siap packing...sbb bby besar...dri usia kandungan...😊😊

Sy 31 weeks skarang ni.. Baru siap beli baju je.. Yg lain belum lg.. Pkp kan.. Hujung bulan baru habis kn brg lain.. Sy pon gdm on diet..

Pack je awal2, sy mse 1st baby dlu gdm jgk tp baby keluar seminggu awal dari tarikh yg doc bg. Kelam kabut masa tu minta suami oack brg

Dah boleh kemas dah tu. Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti ye mommy. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Pack je. Saya pun around this time dah pack..kebetulan bersalin awal pula,33 minggu.

saya pun gdm+darah tgi.. masuk 32w nanti nk packing siap2 brg2 tuk persediaan bersalin..

😢😢sme la sis sye pun ad GDM sye pun blom kemas barang lgi 32 minggu

Boleh je sis Pack awal sebaiknya so takda kelam kabut #TAPactiveusers

3y ago

Sama2 ☺️