Barang berpantang

hi mommies , nak tanya apa basic barang berpantang ye ? saya ni first mom taktahu sangat barang berpantang ni .. kalau boleh nak beli yang perlu je , sebab kewangan tak berapa cukup nak beli semua .. so boleh tak ibu ibu tolong listkan barang pantang yang wajib ada .. thankyou !!

9 Balas

barang pantang yg bajet kain batik mesti dh ad kan ? pakai je yg kita ada - nursing bra mcm dh wajib kna beli sbb nnti snang utk nk menyusu - maternity pad ygni mmg wajib - nursing pad pon dikira wajib jugak sbb susu suka bnyk nnti lps bersalin - utk mcm set pantang utk minyak ibu beli ja set umialya kt tiktok , beli yg dpt minyak sapu kt perut and sabun pantang ygni murah ja sis tak mahal pun dh 20 mcmtu , - stokin kena ada tau , sy beli kt DIY je stokin yg gebu2 tu sis duk area mana ya ? sy ad lah barang yg lebih2

2mo ago

saya duduk n9 sis

maternity pad, boleh guna buat padsicles juga. silicone milk collector kalau sayang susu. kalau tak kisah, dan tak nak beli nursing pad, boleh just alas dengan kain napkin baby tiap kali menyusu supaya baju/tilam tak basah. bengkung. minyak panas. bagi saya ni bare minimum. kalau ada lebih sikit lagi bajet, tungku. atau gi kutip batu sungai buat tungku pun elok.

pad maternity bra minyak panas (brand apa jenis apa pun tak kisah, skdr nak sapu2 jika perlu) tambahan: sabun herba (bukan keperluan, tapi kalau nak cuba, tengok dekat shopee, search je sabun herba pantang. saya guna brand Tanamera)

untk ibu :- pilis bengkung & tungku (jika berkemampuan) nursing bra pad kain batik minyak panas (apa2 pun blh) stokin breast pump (jika berkemampuan) -lps pantang pun blh beli untuk baby: minyak telon nappy cream

Sy ada beberapa barang pantang ibu yang sy tak guna. belum buka pun ada. kalau awak tak kisah,, bagi la alamat awak,,biar sy pos. whatsapp je sy . 0193730705

Untuk saya - Maternity pad - Nursing bra - Nursing pad *Saya guna 3 ni je. Tak pakai set pantang bersalin.

2mo ago

Saya sebab tak suka benda renyah lepas tu nak enjoy rehat hehe

breast pad , maternity pad tu je la kalau rasa mcm sempat nak pakai param pilis tu beli je brand sariayu.

saya ada cotton bud, breast pad ,dgn minyak angin sariayu, sape nk bole pm, pakai skjp je huhuu

pad,tungku,bengkung,ubat mengurut ,mandian herba tuje ok dh