cyst in pregnent

saya nak tanya. peelukah saya menjalani pembedahan untuk membunag cyst yang berlaku di kedua dua belah ovary saya

1 Balas

Cyst besar ke puan? Dr kata apa? Biasanya cyst in early pregnancy ni normal. Saya sendiri pun masa scan 8w ada cyst tapi lepas 12w cyst mengecut & hilang sendiri. Pembedahan tu perlu kalau cyst tak mengecut & mengganggu tumbesaran baby. Apa pun dengar nasihat dari Dr puan ye. Semoga dipermudahkan urusan😊