Ovary Cyst During Pregnancy

So sad.. Today scan got cyst 6cm in my ovary. That's huge!! Now 7 weeks pregnant. But Dr said no affect bb growth..cant do anything now to remove it☹️☹️

2 Balas

I ada cyst jugak. Dari sebelum i pregnant lagi. Bila pregnant, i got 3 cysts. Apa yg i buat, i tak makan collagen-based such as soya, tauhu, tempe, ikan keli yg dibela. Bila follow up cyst tu tinggal satu je, sampailah 6m pregnancy. Then, follow up dgn hospital ntuk reconfirm, memang dah takdak.😁

5y ago

Better you jaga pemakanan lah. Telur i makan je. Sebab sebelum i pregnant, dr suggest ntuk jaga pemakanan nak kecutkan cyst. Tapi, orang cakap its okay ada cyst, once baby dah besar, cyst akan hilang. Apa apa pun dapatkan nasihat dr ya🙈

Sy pun doc sahkn ada cyst during pregnancy, every month checkup, 5cmx3cm.. selagi cyst tak membesar dan tak mengganggu bby dlm kandungan its ok.. nnt cyst tu akn mngecut sendiri.. now my bby dah 3months..