tukang urut pantang

saya nak tanya pd yg berpengalaman, berapa rate harga utk tukang urut masa berpantang... saya xde la nak panggil bidan yg jaga urus masa pantang, cuma nak panggil utk berurut saja sbb selebihnya mak dah berbesar hati nak jaga... cuma saya nak start bajet2 perbelanjaan utk bersalin dan pantang... belom nk booking apa2 lagi... terima kasih pd yg sudi share pglmn...

21 Balas

Tempat sy ni klo bidan pantang bersalin xsama.. Ada yg murah ada yg mahal.. Ikut pd kita lh nk yg mne..biasa bidan kg xcomplet, contoh klo urut, Mandikan ibu dn baby, klo jaga ibu sepanjang berpantang xda lh.. Itu klo dibandar dn pakej spa tu mmg complet, masak basuh baju kemas yg itu ada, tp baik sis serve dekat tempat tinggal sis dn sekitarnya.. Serve jgn 1 bidan tp banyak, dn sambil serve tanya org yg pernah ambil khimat bidan dya mcm ok x? Harga ok x.. Sis kena buat perbandingan dari satu bidan ke bidan lain.. Klo bidan murah tp urut xbest xguna jga, tp klo mahal pon tp urut xbest pon sama jga.. Klo sy lh.. Sy test dulu urut gan 2,3bidan dn kita boleh rasa mne best mne xbest, klo harga murah tp urut best boleh ambil.. Klo pat sy paling murah 3hr rm90.. Paling mahal 3hr ada yg cecah rm 350 sis..sy ari tu rm170 sje 5hr.. Tp urut mmg best...sedap je badan ringgan saje..

4y ago

nak tanya, kalau test urut tu mcm mana?? tgh pregnant, kita boleh mengurut jgk ke?? sorry kalau soalan mcm boleh google org or tny mak sndr... tp da alang2 sis suggest, saya tny sis je lah 😅

My mom urut org lepas bersalin.. Allahmdulilah lah nanti berpantang My mom yg uruskan.. Biasa kalau urut je.. My mom amik rm 50 (sekali urut je)..biasa kawan2 My mom akan sediakan param pilis tungku (kelengkapan barg berpantang), My mom dtg cuma berurut n pakaikan param pilis tungku bengkung n mandikn baby sekali.. Harga biasa My mom mintak seikhlas lah nk bayar berapa... Biasa org bagi rm 80 - rm 100 ..

4y ago

Melaka

Alhamdulillah sya xssh nk cri tkng bidan..mak sya sndri bidan kpg..mak sya kta klau bidan urut dtg umah dia bgi 3x urut dorg bgi rm300+ rm50 duit mnyk..klau org dtg umah mak sya org tu bgi seikhlas hati jerr..n mak sya plak ade jual2 jamu utk org brpantang...

4y ago

Auk.. Ya lh tek

Ikot tempat dan atas tukang urut tu sendiri. Pengalaman saya, saya urut selepas pantang bila mana rasa diri kuat, jahitan dah okay dan baik baru mengurut. 3 session (3 hari berturut2) = rm150 (total 6-8jam)

4y ago

Saya duduk nibong tebal, seberang perai, Pulau Pinang. Tukang urut tu boleh dtg sekitar area seberang perai saja.. Yg lain tak tahu dia buat x services mengurut luar kawasan.

1 session rm70-rm80 .urus 1 jam. Pilis kepala & bekung di perut.. if ceaser can skip bekung..penting juga urut utk betulkan urat & peranakan( 3 minggu onward) lepas Rahim xbengkak

Syaa berurut ngn jiran kawan syaa. Dia recommend kan. Sehari rm80 dn hari seterusnya dia cas rm50 je tapi puas hati. Bertungku cuma tmbh rm20 shaja

alhamdulillah... tq sgt yg share info... at least saya da dpt gambaran utk bajet tukang urut... 🤲🏼 semoga urusan kalian semua dipermudahkan...

Kat tempat saya, tukang urut indon 3x urut rm90. Dari anak no 2 sampai no 4 berurut dgn dia. Kt kampung² harga masih murah berbanding kt bandar

Klau saya berurut sahaja siap pkai kn bengkung , pilis , param , tapel , sehari just rm 60 je . So saya amek 3 hari jadi rm 180 total berurut.

4y ago

Johor

Sy slalu urut ngn makcik sy... Mkcik sy nie jenis bayar ikhlas, sy slalu byar rm40-50... Ari tu sy keguguran, siap ngn pilis tungku sume