bleeding 7weeks

Hi, saya nak tanya. Pagi tadi saya bleeding tp tak banyak dan ke klinik utk scan. Doc cakap kantung dan janin dah 7weeks cume tak nampak jantung lagi. So far saya masih ade lendir darah tu tp tak banyak. Adakah kandungan saya mmg tak menjadi?

4 Balas

saya pon masa preggy 7w ade bleeding pastu g emergency cek dgn o&g alhamdulillah heartbeat bby ade.. klau cek dri atas heartbeat bby x nmpk lg sbb kecik sgt. cek dri bwah bru nmpk.. inshaaAllah kndungan sis menjdi. sis kne bedrest lebih . tp klau makin byk bleeding sis better tros pergy hospital bhgian emergency. sbb klau klinik lmbt. inshaaAllah semoga dipermudahkn.

Awk mcmna skrng?.sy alami bnda yg Sama.. Dr swasta sruh sy vacuum.. Tp sy xnk lg sbb sy rasa masih awal.. Kantung ad lg.

4y ago

Sabar ye, in shaa Allah ade rezeki tok awak lagi lepasni. Jangan putus asa ye.

nti 9 ke 10weeks p scan blik...sya pna bleeding sikit2 msa 7week lma2 jd byk n ggur...so sis kna makesure yg sis byk bedrest...

4y ago

Betul tu sis.. Masa anak pertama pernah berlaku bleeding ni... So saya sarankan mmg kene byk rehat kurgkan aktiviti menggunakan perut setiap kali bleeding... Dari awal doktor ckp rahim lemah Smpi 8 bulan baru doktor declare uri kat bawah... Bleeding adalah tanda tanda boleh gugur 50 50 so kene berjaga2 sekiranya bleeding spot tu keluar... Lagi satu klu pn mempunyai hb low mmg kene jage2 jgn byk buat kerja berat, byk bertenang dan gembira keluar dari stress... Hb low x de ubat sepenuh nya... Hanya rehat rileks tenang insyallah sbb doktor bantu saya sblm operate 38 weeks duduk hospital 3 mgu...

Biasa klu gi klinik doktor akan bagi ubat kuatkan rahim.nti darah tu stop