Sakit perut

Hi saya nak tanya, now sy baru preggy 17 week. Malam tadi saya sakit perut sangat tapi tak nak membuang pun. Saya urut pelan2 perut saya... hilang sekejap sakit tu lepastu dia sakit balik. Bangun pagi dah tak sakit dah & ada membuang. Saya mmg setiap pagi akan membuang. Ada effect apa2 ke tak ye kat baby kalau sakit perut sangat? Sakit yang mcm nak menangis tapi saya tahan je 😫

2 Balas

sy pun alami benda yg sama sakit perut 4 ari tp on off terfikir juga salah makan ke tak boleh mkn pedas ke rupanya setiap kali mkn pedas mesti sakit perut tak boleh terima risau baby je nak gi klinik scan tgk keadaan baby tp bln dpn nak scan lg tak jdi gi so tahan selawat zikir byk2 doa .. fikir baik2 je baby tak ada apa semoga baby dilindungi suami ckp mugkin bby nak membesar tu😁 kalau sis betul2 risau sakit yg amat sgt tak boleh bawa bincang sis gi check dokter jgn biarkan..

aritu pn sy kna cmni mybe sbb smbelit

4y ago

Yeke. Saya risau betul takut effect je kat baby huhu. Kena makan buah la kan nak elak sembelit