Caeserean mummies .

Saya nak tanya , normal ke kalau bersalin cser akan selalu sakit kat area rahim @ tempat luka cser tu ? Saya dah genap setahun bersalin tahun 2020 lepas , dah seminggu lebih saya sakit area rahim seperti cramp yg sangat teruk , sampai tak boleh buat kerja rumah langsung dok tahan sakit lepastu sakit sampai area pinggang . Masalahnya , sakit tuh cuma area rahim dgn pinggang belah kiri saja . Dah pergi klinik dgn hospital , katanya saya kena kencing kotor . Doc bagi ubat antibiotic , air garam dgn tahan sakit . Sakit tak hilang² , ubat pon dah habis makan . Jumpa doc lagi sekali , ambil sample urine dgn xray perut dgn pinggang . Doc cakap takda kencing kotor dah . Xray pon takda apa² , batu karang pon takda . Doc cuma cakap tu kesan dari cser . Luka dalam baru nak pulih bercantum . Tapi dah lepas setahun csernya . Takkan baru sekarang kesan tuh nak datang . Saya tahan sakit sampai nangis² lepastu saya makan ubat tahan sakit je bila sakit tuh datang . Kena pulak time berpuasa . Ya Allah , tak larat rasa dgn anak direct bf lagi , sakit lagi . 😭

1 Balas

yes normal...sy dh 2kali cezar,kesan akan lama tinggal lagi2 bahgian tulang belakang..make sure jangan angkat benda berat..cezar ni mmg take time nak sembuh.janji sis tiada kencing darah sudah,kalau ada segera jumpa doktor. Kalau sakit datang boleh tuam dgn kain panas suam sangat melegakan...

3y ago

boleh saja mengurut bahgian belakang badan lepas cezar,jangan dekat perut sudah😁