Baby 1 bulan jarang menangis.

Hi, saya nak tanya normal ke baby 1 bulan jarang sangat sangat menangis. Kadang sehari pun memang susah nak dengar dia menangis, cuma “ek ek” macam tu saje. Please help 😭 saya first time mom. #firstbaby #firstmom #pleasehelp

16 Balas

Its normal puan. Baby dlm umur ni masih newborn. Masih dalam fasa nak kenal dunia luar/ masih terasa macam dalam rahim lagi. Masa ni dia belajar adapt. Nangis pun tak keluar air mata lagi. Nangis kalau dia tak selesa / lapa. Even lampin penuh pn ada kalanya tak menangis. Puan boleh tgk utube utk kenal jenis2 tangisan bayi. Ada jenis tangisan yg bawa maksud baby lapar, tak selesa, etc