Puasa 21 weeks

Saya nak tanya macam saya dah 21 week tapi ade laa rasa kick2 lembut2 gitu.. saya puasa lagi setakathari ni, macam saya baca post ibu2 bila puasa bby kurang gerak Kna berbuka, so kalau saya plak camna kalau bby kick slow2 je..hanya kick masa berbuka dan waktu sahur tadi je..btway saya baru rasa bby kick 2 hri lepas.. so macam mana saya nk tahu bby tuu okay ke idak?? Sbb sy macam larat jee.. apa pendapat ibu2?

3 Balas

sy pun mcm tu sis. masih puasa full setakat ni, kkdg konfius juga baby ok ke tak sebenarnya. sbb dia aktif on off 😅 appointment check up pun lmbt lg. prnh juga risau smpai nk gi check kat swasta, tp suami sdpkn hati suruh sy bykkn bual dgn baby dan doa byk2

sama lh tapi sy lusa dah 22week. sy baru sekali ponteng sbb sy rasa tak larat ,pagi sampai pkl2 tuu tak rasa sgt dia gerak sy risau and sy terus minum air manis,terus aktif dia kt perut. bagi pendapat sy kalau risau dan tak larat buka je sis.

1y ago

wlcm sis

Nak tau baby ok ke tak, buat pemeriksaan doktor dan tanya doktor berkenaan kesihatan puan dan kandungan. Di KK 28TH Week, baru kira 10 gerakan kandungan. Tak kisah gerakan lembut atau kuat.