Susu badan

Saya nak tanya. Macam mana nak banyakkan susu badan? Apa nak buat supaya baby latch dengan betul? Macam mana nak suruh baby bukak mulut besar2 supaya latch tu betul? Sedih baby tak puas bila menetek. Nak pam susu pun sendu je bila dah habis pam. 😐 . First baby 28hari berpantang

1 Balas

ibu kerapkan menyusu 1-2 jam termasuk mlm. makan mknn yg seimbang dan air masak secukupnya. elakkan stress. kerapkan buat oral stimulation kat anak ( refer utube). jika perlu dapatkan bantuan PC/LC