puting susu

Assalamualaikum ibu2..macam mana nk bagi puting susu keluar/timbul..sedih sgt bila baby nak menyusu tpi x jumpa puting..ada ke ibu2 macam sy #anak first,baby 11 hari #susu badan banyak(di pam)/kalau boleh nk baby menyusu di badan

5 Balas

Sis gentel gentel/usap puting sis sebelum nak bagi baby susu. Lepastu masa susukan baby, pegang payudara supaya baby isap areola. Lama lama bila baby nyonyot, nanti puting timbul. Kalau kerap breastfeed baby pun lama lama akan timbul jugak. Sis breastfeed je baby tapi selang seli dengan susu yg dah pam. Struggle sikit la tapi worth it. Saya punya puting pun lambat timbul. Now alhamdulillah

2y ago

tq sis

saya macam sis. macam2 saya beli. nippel puller. syringe. shield nipple. semua tk jadi. susu saya pun banyak. memamg sampai bengkak susu. lani baby dh 35hari. baru buka besar sikit mulut dia. kalau bg dada dia hisap kejap je. tp sy masih cuba nak bg dia dada.

Saya punya pun tenggelam gak. Baby pun tak pandai sedut awal2 sbb susah nak lekat. saya pump je dan df je lama2 puting tu terkeluar sendiri

Masa saya mengandung dulu sis, nurse kat klinik tu ajar buat main puting tu tarik pelahan lahan so lepas bersalin dia ada timbul sikit..

beli nipple puller kt shopee.