Injection untuk elak sawan

Hi saya nak tanya lah. Sekarang saya 28 minggu 4 hari. Tadi ada checkup dengan nurse utk revision BSP. Nurse cakap saya kena cucuk utk elak sawan. Saya tak ingat nurse tu ckp apa nama injection tu. Tapi nurse cakap ada 2 dose. Dose pertama harini, dose kedua lepas sebulan. Jadi saya nak tanya , tadi tu saya kena cucuk apa nama dia ya? Dexa ke?

1 Balas

cucuk kancing gigi tu. utk elakkan sawan. dexa tu cucuk utk matangkan paru2 baby, khas utk baby pramatang.

1y ago

okieee sesama. kalau bengkak tuam tauu