Suntikan

Assalamualaikum and hye mommies. saya kena bt suntikan kancing gigi sbyk 2 dose. First dose dh ambil 2/7 haritu. Then nurse ckp kena tgu ckup sbulan utk 2nd dose. Means kalo bt 2/7.. next dose 2/8. Nak tya.. trikh utk suntikan tu mmg btul2 kena fix ke cmana? kalo next dose ambil pd trikh slps 2/8 tu xpe ke? Sbbnya baru pindah rumah, so pindah tmpat checkup. p klinik td. nurse tu suruh dtg hari isnin ni, dia akn reschedule smula trikh apptmnt. And suntikan kancing gigi tu pn patutnya esk trikhnya. Dia suruh dtg next time utk cri trikh baru.

2 Balas

Waalaikumsalam. Tarikh second dose tu tak fix sis. Kalau lebih dr sebulan pon boleh. Yg penting tak boleh kurang dr sebulan, tak perlu ngam ngam. Kalau nurse sndiri ckp boleh reschedule, means takde masalah la tu 😊 First pregnancy je 2 dose. Nnt next pregnancy kena sekali je sis 😊

ohh mcm tu.. ok thank you for the info sis Fira 😊😊😊