Bedak

Saya nak tanya lah.. Saya da bersalin.. Sekarang da 22ari.. Nurse dtg rumah tanya saya kenapa muka anak saya naik ruam.. Saya cakap lah mak mertua saya pakai kan bedak kat anak saya.. Nurse cakap tak payah pakai bedak.. Baby da wangi2.. Betul ke naik ruam sebab bedak??

2 Balas

Mgkn jgk sbb kulit bby ni sensitif, halus..bedak memg x perlu pakai kn pd bby..

4y ago

Tu lah.. Sy tgk muka dan badan anak sy da naik ruam lepas mak mertua sy pakaikan bedak pd baby sy.. Pagi tadi mak mertua sy marah sy lak sebab muka baby sy naik ruam.. Sy da tak tahu nak cakp cm ane lg..