buku pink di klinik kesihatan

saya nak tanya kenapa saya dah 2 kali chekup kat kk tapi still x dapat buku pink lagi ya? dan next appointment ni dah kena minum air gula! ada sesiapa pernah alami macam saya?

4 Balas

tumpang tanya... klau kita bersalin dekat klinik daerah A. lepas tu kita pindah ke klinik daerah B. nanti buku klinik ank, klinik A akan ambil?. baru2 sy balik kg nak bersalin. nurse ckp yakin nak buka buku ank dekat sini?. sebab nanti klau kamu nak pindah klinik, kami akan ambil buku klinik ank kmu n kamu cuma dpt salinan kertas sebagai buku klinik.. sy tanya dgn nurse. ank pertama sy dpt buku klinik knpa kli ni dpt salinan pula. nurse ada bgi penjelasan tpi sy xfaham sebab dia ulang2 ayat yg sama. ayat dia... kamu cuma dpt salinan buku ank bkn yg ori.. sy jawab takkan lepas bersalin sy nak balik. ank masih xkuat utk tempuhi perjalanan 12 jam semata2 buku klinik. tpi sy masih tertanya2 ayat nurse tu.

1y ago

Pelik. Patut buku anak yg asal(buku A) kt ibu mmg xboleh mana2 kk simpan. Kecuali buku yg KK(buku B) punya mmg hak dieorg. Saya pun pindah Jgk. 2 anak,2x pindah. Xda pun dieorg ambik. Cuma klinik yg kita pindah sementara tu, akan buat buku copy(kertas) sementara sampai kita balik semula,dia Xkn buat buku baru untuk simpanan dieorg. Pelik la KK awak.

Serious la takda? Cuba tanya misi lain dlm KK.. patut wajib ada. Saya dlu kk habis stock. Dpt yg photostat je.. or tak awak tanya staff nurse. Buku pink ibarat ic baby ya.. if bagi alasan. Awak persoalkan balik. Ap2 jadi dgn kandungan kalau berlaku ap2 sape yg akan bertanggungjawab.. if jawapan dieorg xbagi. Sila ambik nama misi tu dan buat aduan di SISPA..

1y ago

serious x de....next chekup ni tny balik

Tak tanye nurse ke mase dah hbis checkup tu? Pelik kes awk ni sis. Kan ade 2 buku. Satu utk kita satu utk dorang pegang. Buku pink tu teramat lah penting , g mana2 pun kena bawak kot lah jadi ape2..

1y ago

tanya dah cuma nurse cakap nnti next appointment kita bagi buku n second chekup pon sama jgk mcm tu dan ni next minum air gula ni sy tny balik

ada tnya dgn misi x ?

1y ago

tahu x pe ..🤣