Kandungan 5 weeks

Saya nak tanya, kandungan saya baru berusia 5 minggu, bole ka saya berpuasa? Saya tk ada apa apa alahan, cumanya awal pagi dah rasa lapar.. if saya teruskan berpuasa, ada apa apa effect tak?

5 Balas

Kalau awk sendiri rasa lapar apatah lg baby yg baru nk membentuk tu . Sy sendiri dh dpt upt positive terus decide utk tidak berpuasa, sbb sy risau baby baru nk menempel dan berkembang . Lg2 awal2 mengandung ni pembentukan bahagian penting dlm bdn

better x perlu sis.. sy pun masa puasa ke 3, puasa sampai menggigil..dan keesokan nye bdn terus jd lemah.. tp masa tu x tau prgnant... bila dh lewat 3 hari check positive.. terus sy x puasa... kesian bby..

Last week saya pergi KKIA nak confirm pregnancy. Usia kandungan baru 5W3D, nurse tu sarankan jgn puasa dulu sbb kandungan masih baru

kalau memudaratkan better jangan , baby dalam perur nak nutrisi awal kandungan . nanti boleh bayar fidyah atau ganti puasa

Alamak risaunya .. sy pun 5w jgk .. pagi2 dh lapar pening mual tp truskan puasa juga 🥲🥲 my fault