Patut teruskan berpuasa atau tak?

Saya baru 5weeks, sekarang ni sedang berpuasa. Tapi rasa lapar sangat2 padahal sebelum pregnant bila puasa, tak rasa lapar macam ni sangat. Saya takda rasa pitam ke apa. Patut ke saya berbuka sebab risaukan pula pada kandungan saya 🥺

7 Balas

Sye pun 5weeks..puasa..belum ade alahan.. Nasihat sye kalau x larat, cramping ke berbuka la.. Sye pun masa ank first dlu ok je puasa padahal sarat da 8bln+ cume masa tu x penuh la.. Ade beberapa hari terlepas dan 6hari serah diri hospital sbb gdm tu x puasa dlm wad hehe..

2thn lepas, sy pn mcm awak, scan bru 5w4d, rancak puasa sbb excited. lepas 3 mggu trun darah dan xde lg baby sy. lepas 2thn bru lekat balik. puasa bole gnti, fidyah bole byr, anak xdpt. fkir2kan la. moga Allah mudahkan urusan kita smua

kalau rse memudaratkan diri or bby.. harus brbuka.. cuba sahur mnom susu kurma.. sye sebelum ni lapar jgk 3 jm kene mkn .. pgi td cuba mnom susu kurma.. stkt ni alhmdulillah brtahan lgi.. sye 4w3d skrg..

1y ago

Better buka puasa, kesian kat diri & baby sebab awal lagi tu.. nurse KK advice saya makan every 2 hours & tak galakkan berpuasa sebab 1st trimester ni fragile.

Saya 7w, pagi bangun sahur tapi pukul 11 macam tu berbunyi bunyi perut sampai angin naik kepala jadi pening. Plus menggigil. Terus berbuka sebab risau 😭

1y ago

Betul kita berbuka sebab risaukan baby je kan. Semoga baby kita sihat and kuat sepanjang ramadhan ni and sampai 9 bulan nanti aamiin ❤️

sy smlm rasa berdebar2, jantung laju, rasa letih sgt. pukul 4 terus buka puasa. risau. sy 13weeks

buka je kak . jgn sampai mudarat. Islam itu kan mudah. semoga dipermudahkan urusan akk

1y ago

Terima kasihhh. Semoga urusan awk dimudahkan juga, aamin aamin 🥰

Saya 5weeks tk puasa sbb pernah spotting🙏