berpuasa ketika kandungan baru berusia 9 minggu

Saya nak Tanya, pada awal kehamilan ini saya berpuasa adakah sangat bahaya pada kandungan? Saya dalam proses habiskan puasa 6..saya mampu bertahan tapi saya risau kandungan tak mampu bertahan. Sebab kawan2 nasihatkan Jangan berpuasa.

1 Balas

Terpulang pada diri sendiri. Kalau kandungan tiada masalah selama 9minggu ni, and awak mampu then boleh je puasa. Jangan paksa diri. Pastikan makan elok2 and minum byk selepas berbuka. ☺️