Susu Badan

Saya nak tanya, kalau susu badan tak simpan terus ke dalam freezer boleh ke. Sbb saya sorang diri di rumah x mampu untuk naik turun tangga, dapur dibawah.. Kalau simpan susu dalam suhu bilik berapa lama?

3 Balas

Simpan je dulu dalam cooler bag.. Pastikan ade ice pack yg tahan dalam 8jam la...

Beli cooler bag sis..

4jam suhu bilik. Klu ada ekon thn smpai 8jam. Beli la box ice kecik tu. Blh simpan ais dlm. Then u blh simpan sementara kat situ. Ade kan peti box utk ais comel segi4 tu.. ☺️

5y ago

Orait.. Hati2 sorg diri.. Jgn update kt media sosial.. 🙂