Harap ada siapa yang boleh bagi jawapan

Saya nak tanya kalau saya selalu krem dekat, perut loya ,kerap pening kepala,sakit pinggang..minggu lepas langsung takde selera nak makan minggu ni pulak asik lapar je..minggu lepas saya cek prengant test tapi negetif.atau saya cek terlalu awal saya last period 6.6 ##seriusnanya #firstmom #firstbaby pleasehelp #ingintahu

Harap ada siapa yang boleh bagi jawapanGIF
15 Balas

Awal ke cepat, tgk kitaran cycle awak brapa hari. Mmg ada upt yg boleh detect beberapa hari before period/time late period. Ada org still xdetect time tu. So the best time utk test adalah after missed period (katakan minggu ni patut period, hbs minggu dah tapi period xdtg jgk, haa best time la tu utk cek). Kalau nak kata simptom2 tu point to pregnant, Sy time nak datang period pun simptom tu jgk yg dtg. Seminggu sebelum period selera hilang. Tau2 period. Tau excited first time nak pregnant, tapi just nak bgtau result pregnant jgn tengok simptom, better cek upt/klinik. Utk pastikan Dan xtertanya2 lagi. Sbb been there done that, penat tertanya2 dan mengharap ye 😮‍💨

11mo ago

AAH MCM BULN SBLM NI SAMA JUGA TTBA JE UZUR PDHL DH AD SEMUA ALAHAN

mcm sya plak. cek pkai upt biasa xpenhnya naik double. pkai clearblue laju je naik😌😌 tpi dilema btol2 pregnant ke x sebb setiap bulan cek positif. tpi setiap bulan jugak period. nak pegi cek kt klinik malas sebb diorg cmfirm2 akn test upt dlu guna upt yg biasa tu. and cnfirm2 negatif..sebb mcm sya ckp tdi. sya hnya akn naik double klw pkai clearblue sahaja😅😅😅😅😅

11mo ago

Bgtau nurse sis sebab ada je yg pregnant tp bleeding atau diorang claim period mcm biasa sebab ada something dgn rahim gitu atas pelbagai faktor. At least klinik boleh scan atau buat blood test. Scan mungkin boleh tak nampak tp blood test result dia mmg tepat

sy pula terlalu awal detect..upt biasa naik kabur masa week 3 lg.sbb sakit kepala dan start gatal putih,letih yg amat..saja2 je test bila naik kabur beli clear blue digital ..betul2 dia naik 1-2 week pregnant..sy dapat detect seminggu selepas tarikh subur

11mo ago

bhgianya dengr thniah sis

awal sgt tu puan, nnt tnggu bln dpn kalau xdtg juga baru cek.. masa sy tahu mula2 mngndung pun krem perut mcm senggugut, lpstu asal letak kepala je tidur 😅 tahu2 da pregnant 4w

11mo ago

aah dia rasa mcm pnt sngt

ade tak yang pernah rase mengadung tapi takda tanda2 mengandung seperti muntah ka pening ka kram ka ade tak macam ni..

awal lagi sebab bulan ni dah period biasa test upt pun takkan track. tunggu minggu depan kalau tak period baru test

6.6 tu first dah last period ke? Kalau ye, awal lagi untuk check. Nanti lagi seminggu try check lagi

Sis try cek nti lg 1mggu cmtu.. Sebab xlmbt lg tu..sy pun 21hb5 aritu period ni xdtg2 cek positf lwat 1mggu

11mo ago

saya nk tunggu minggu dpn sbb minggu dpn hri uzur saya klaulewat bru nk cek

cuba tukar upt, beli yg mahal sikit. Dip n tell bagus. pastu check lepas delay period.

11mo ago

ok sis terima ksih

next month kalau delay period, cuba test semula upt. mungkin sebab terlalu awal.

11mo ago

terima ksih