???

saya nak tanya , ini mungkin lain org lain pendapat la kan . mommy2 klw anak berpeluh / panas . bukak tak baju dia pakaikan pampers je ? sbb mak metua saya ckp . anak2 dia dulu pns macam mane pun masih pkai baju sbb dia kecik lagi tak tahu pape ? hm saya kesian anak saya berpeluh2 ruma dh la panas tpi mak metua ckp mcm tu pulak haha

20 Balas

Anak2 sy pakaikan je baju. Tak pernah buka saja2 kecuali waktu malam kalau panas sgt buka seluar sj. Kalau panas sgt maybe baju lubang atau sleeveless. Kwn2 ramai jugak yg biar je anak pakai pampers. Cara masing2, ok je. Ikut parents selesa ke tak. Kalau kami mmg tak selesa sbb anak girl kot. Hehehe

Bukak aje baju bby Tu sis.. Sian Dy panas.. Ada org cakap takot angin masuk laa apa ..angin xboleh masuk ikot kulit..Kalo angin boleh masuk ikot kulit mknanya Muka pon kena ttp jugk..anak sis..sis ikot ja Cara sis..tapi senyap2 laa

Kalau anak sy sy bg pkai barut dgn pampes. Sarung kaki pon pakai utk elak anak kembung. Ank 1st sy jnis kuat bpeluh. Ksian pulak bila pkai baju lencun tilam2 dgn peluh. Tp barut tu jnis yg bsar cover dada

Cuaca dlu lain dgn cuaca skrg sis,skrg cuaca panas .. mngkin sis blh Cuba pakaikan baju yg lubang² atau singlet .. mngkin jg mil sis risau tgk cucu dia pakai pampers je ,takut cucu dia masuk angin ..

Kalau still pakai barut, pakai barut & pampers je la sis. Mitten & botties die pn sekali pakaikan kalau masih pakai. Sapu myk angin skit kt perut tkot msuk angin plk😁

Lain tmpt lain cuacanye...ibu kne tgk pd kulit ank..ade setgh ank akn jd ruam dan pedih so kne la buka bju...xpun cri singlet yg longgar bg mudah kne angin...

Kalau sy, sy bukak. Bagi die pakai pampers. Kesian panas berpeluh2. Kalau pasal masuk angin, lepas mandi kan dah sapu2 minyak telon.

Saja pakaian kn singlet jk .. Tp klu terover sgt panas xslh pun bukakn baju ank .. Tp sy sapu minyak kayu putih or yuiyui kqt perutlh

Huu anak sy kalau panas basah baju tu, mmg meraung la jawapnya. Tengahari mmg sy buka baju dia. Tinggal barut dgn pampers je

Anak saya kalau cuace panas memang saya pakaikan pampers je.. Pasal kesian.. Kalau beruam kite jugak yang susah hati..