KANDUNGAN LUAR RAHIM

saya nak tanya dr bagi tahu kandungan saya luar rahim.. sebab scan tak nampak apa2.. saya baru 6w.. check HCG makin naik... dr kata baby hidup.. cuma dia belum nampak dekat mana.. dalam atau luar .. bila tanya dr ckp mmg comfem luar rahim.. tapi saya sihat.. tak sakit bahagian mana2 pun.. betul ke kandungan luar rahim tak rasa sakit mcm keguguran??

4 Balas

bwh 8w mmg x nampak apa pun. knpe la pegi scan awl sgt nii? 8w pon ade org bru nmpk kantung je. tgu jela lagi 3w pegi repeat scan balik. selagi x de bleeding selagi bby tgh membesar. sabar sikit, tgu 3w. ectopic pregnancy nii, selalu nya akan heavy bleeding. and sakit perut. tapi depends on org.

2y ago

saya x check awal... tapi sebab satu malam tu prut cramp trlalu skit.. jdy saya pergi hospital... sbb syee x thu saya mengandung.. bila smpai hospital tahu mengandung sebab check air kencing.. hospital pun scan then x nmpk kantung... hantar ke hospital besar pakar.. hspital pakar pun x nmpk kntung. than dowg ckp luar rahim.. tapi saya x skit.. 2 minggu ddok hospital 🤦‍♀️🤦‍♀️

Sy bila dpt thu trus check hcg n repeat blk nilai naik lbih 50%. Dr ckp janin dlm rahim. Wktu tvs x nmpk kntung. Sy buat betahcg pun sbb cramp pd sebelah je. Repeat scan 2 mnggu. Nmpk yolk sac. In sha Allah ada puan. 🥰

1y ago

Saya sama mcm sis, lewat 3hari hcg naik pekat. Tapi saya krem sebelah je. Tak sakit sangat pun sakit sikit2 dan tak kerap. Tapi risau jugak bila overthinking pasal kandungan luar rahim ni sis 😅 sbb sakit sebelah kanan je. Kdg2 je sakit kiri dan paling sakit skrg pinggang tapi bila google sbb berkembangan janin. Husnuzon je skrg sbb nk gi scan awal lagi baru 5minggu3hari. Saya harap adalah rezeki saya.

kandungan luar rahim mmg kena warded and pantau 24jam. doc ada scan dari bawah tak? seeloknya kena cuci awl sblm tiub pecah..

Siss sis macam mana ?? Saya sama macam sis😭harap reply yer🙏

1y ago

Alhamdulilahhh ..skrg sis berapa week