Anemia semasa mengandung

Saya nak tanya, dkt sini ada tak ibu2 yg pernah mkn ubat ni? Sye anemia dan dpt ubat ni. Sye dah mkn dlm beberapa minggu tapi masih rasa yg sama jantung laju lps mkn ubat ni, badan jadi tak sedap, pening dan rasa loya. Sye telan dgn air jus delima gulsan. Ada tak yg pengalamannya sama mcm sye. Dan sye nak minta tips utk naikkan hb boleh? #firstbaby #firstmom #seriusnanya #bantusharing

Anemia semasa mengandung
42 Balas

Sy makan ubat ni 1jam sblum makan rasa pening n nak muntah . N then sy cuba makan zincofer ni 2jam slps makan . Alhamdullilah tak muntah pun . Sy makan ubat ni mnum dgn air suam2 panas 2biji . Perlu set timer dlm phone baru ingt nak makan . Kalau tak set alamak nya keesokan lh makan . Hehehe . Tu pgalaman sy lh . Taktahu org lain .